tirsdag 24. februar 200926.02.09
Gratulere med dagen Pappa!
Vi har bakt kake i dag og feiret bursdagen din. Dessverre er kamera istykker, men hadde vi tatt bilde ville det vært tre barn med blide sjokoladekake-ansikter :-)


DominicaNå er det en stund siden siste oppdatering og ca 5 øyer.
Dominica var den første av disse øyene. Vi lå der i litt over en uke og hadde det utrolig flott. Dette er en av det fattigste landene i verden, men øya byr på en fantastisk flott natur og dyreliv. Det er høye fjell og dype daler med aktive vulkaner, regnskog og vannfall. Det sies at om Columbus noen gang skulle komme tilbake er Dominica en av de få øyene han ville kjent igjen.
I løpet av dagene på denne flotte øya var vi på en liten hiketur til Fort Shirly som er et gammelt engelsk fort fra 18oo tallet. Det begrenser seg litt hvor lange turer vi kan gå uten å ta med vogna. Vi var nemlig så lure at vi lot bæremeisen ligge igjen hjemme.
Jeg har prøv å bruke sjal til å bære Oliver på ryggen som en ekte afrikansk unge, dere kan jo gjette hvordan det gikk…
Øyturen tok vi sammen med Stella og Cobra som var guiden vår. Den kuleste guiden av alle guider, tror jeg! Vi brukte hele dagen og kom ikke hjem til båtene før barna hadde sovnet i bilen og solen for lengst hadde gått ned. Det var en så fin tur og ungene viste seg fra sin beste side der de satt og koste seg bakerst i minibussen.
Oliver fikk ett nytt navn på denne turen, hermegåsa!
Han tar etter alt og alle for så å se om det er noe ros å høste.
På regnskogturen gikk det stort sett i ”åååååååå, fint, ååååååå, fint”. Tviler sterk på at han selv forsto hva han sa. Om han gjorde det, så mente han gjørmedammene. Dem snublet og datt han i titt og ofte med stor begeistring :-)
Litt lengre ut i uken dro vi på Indian River tur med Sambadhi. Dette er elven som ble brukt i Pirates of the Caribbean 3. Theodor fikk se nr 1 av disse filmene før vi tok elve-turen og spenningen av å ro på samme elv som selveste Jack Sparrow var ikke liten!
Det skal jo nevnes at elven i seg selv også var vært turen. Det var utrolig med fugleliv og deriblant ville Jaco papegøyer som vi fikk se. En slange som slappet av i et tre som hang over elven var jo også en opplevelse. Vi er ikke helt overbeviste om at den ikke var plantet der, men siden vi er turister og ikke vet bedre, velger vi å tro at vi har sett en ekte Boa :-)
Dessverre så endte våre dager med Sambadhi på Dominica, etter og ha fulgt hverandre siden Antigua. De var en så flott familie å være på tur sammen medJenny kom oss imøte som en lokal og forsøkte å selge oss frukt.
Hun var alt for dyr, svenske priser vet dere.... :-)Fort Sherly

Klare for øytur


Rum destilleri


Oliver på vei inn i regnskogen. Han har allerede funnet en "liten" pytt. :-)

Tarzan??
Indian River

Den største og søteste grepfrukten vi har sett var her.
Dette har blitt barnas favoritt, uten tvil.


Colibri


Boa

Theodor som padler i solnedgangen.Dominica var ikke akkurat stedet om du var sulten. Så dagene gikk videre med bokser, pasta og ris. Enkelte ganger ble det supprise middager. Det var ikke alle boksene vi viste hva inneholdt, men pasta kan jo spises til det meste…..
Vi hadde blitt fortalt at streiken ikke var på Martinique, men det var selvfølgelig feil. Det fant vi ut når vi var inne for å spise på restaurant samme kveld vi kom ned. Absolutt alt var stengt, men som lyn fra klar himmel så vi en mann som gikk og spiste pizza. Vi tok barna under armene og løp opp den gaten han kom ned. Og riktig nok, opp en smal og svingete trapp i en bakgate fant vi en internett kafé. De kunne servere oss pizza uten ost og med varm cola ved siden. Vi var storfornøyde og takket ja til tilbudet. Han beklaget at kjøleskapet ikke fungerte, mens vi forøkte å fortelle at vi var veldig glade for det vi fikk. Han ba oss sitte ned og fortalte at de egentlig var stengt, men vi kunne bare ta den tiden vi trengte. Vaskedama ( kona?) kunne låse oss ut når vi ville gå, så vi ble værende. Vi fikk sjekket mail og bolgg og vi blir alltid så glade når vi hører fra dere!!!
Theodor fikk gjort mattelekser på multi.no og pizzaen var mer enn bra. Bedre service en dette kan man ikke be om!!
Matinique


Vi var litt forsynte av streik og når vi i tillegg fikk en ”kom nedover” hilsen fra Stella, ble ikke valget om å seile videre vanskelig.
Å komme til Rodney Bay å på St. Lucia, var som å komme tilbake til sivilisasjonen. Pengene fikk igjen vinger og båten en del arbeidstimer.
Vi tilbrakte mange fine dager her på flotte strender og Theodor fant seg en norsk gutt, Håkon på 10 år som han lekte med i et par dager.
Rodney Bay

Vi hadde en lite stopp i Soufriere hvor vi badet i bobler fra en undervannsvulkan og fikk seg en flaggermus grotte.
Siste stopp på St. Lucia var Vieux Fort. Her hadde vi en hel strand for oss selv og dagene ble brukt til å samle skjell og bare nyte livet.
Vi var på en utflukt til The Reef som er stedet for kitere. Her fikk vi silver-kite litt, som stella sier. Vi hadde altså med oss kiteutstyret, så veldig kule ut, kjøpte t-skjorte og dro videre. Denne kiten begynner å bli et komisk innslag i turen vår. Det ser aldri ut til at den får luftet seg, til Bengt sin frustrasjon!
På kvelden laget Jenny den deiligste tunfisken jeg har smakt og vi koste oss med vin og irish coffee, mens lille Theo lå trygt fortøyd i siden til Stella.Den 20.02. med 40 knop vind (ca 20 m/sek) fosset vi av gårde og forbi St. Vincent i 8 knop. Lille Theo kjempet med vinden og brakte oss trygt frem til Bequia som vi hadde sett sånn frem til å møte. Det har omtrent ikke forandret seg her på de seks årene som har gått siden sist. Det er like vakkert og lykken er stor og fullkommen når du ser en liten brun barnerumpe som dupper fornøyd i små bølger.
Stella ble noen dager på St. Vincent i påvente av en pakke som aldri kom. Vi fikk derfor litt svenske abstinenser og slik kom vi i kontakt med Indian Summer. Det ble to hyggelig dager sammen med dem og kanskje ses vi igjen i Varberg på vår reise opp svenskekysten.

Vi ligger fremdeles på Bequia og blir her til over helgen tror vi. Da er det Tobago Cays og enda en mulighet for kiten….

6 kommentarer:

 1. Ser at dere ikke har fråtset i mat de siste ukene, dere er jo blitt familien mager! Ja, bortsett fra Oliver da, som fortsatt har grosserer magen sin!*hehe*

  Det er kjempegøy å lese beretningene dine, fortsett, fortsett!! Håper dere får dere nytt kamera om ikke så lenge!

  SvarSlett
 2. Hei Theodor.

  Er det gøy på vannski? Jeg gleder meg til å se deg igjen. Kult bilde av deg "Tarzan":)

  Hilsen din venn Herman

  SvarSlett
 3. Dancing queen!!! Tack för en underbar kväll!Vilken tur jag har som träffat en sån fantastisk väninna som du Vibeke!!! En vän som till och med fixar sjaletter mitt i natten;-) Ser fram emot att träffa er på Tobago Cays, vi fendrar ut för er när ni kommer;-)
  Kramar Dancingqueen 2!

  SvarSlett
 4. Hei igjen:-)
  Åh som dere koser dere.
  Så morro for barna og dere,og oppleve så utrolig mye. Og ikke minst få treffe nye mennesker hele tiden.
  Ser dere har blitt tynnere.....godt at dere fikk spist pizza og fått i dere noe sukker:-)

  Her er det nå +2.7 gr. masse snø,og tåke.
  Synes det er deilig og komme inn her på bloggen din. Er så deilig og bare lese og se sommer bilder og opplevelser. Håper dere får enten fiksa kameraet deres,eller få fatt i et nytt. Det er som sakt deilig og være her,får en liten smak på sommeren,i mars mnd.
  Kos dere videre .
  Klemmer fra Hanne ,Martin,Ole Magnus som synes slangen var kulest:-) og Edwind,som lengter godt etter stranda og bading nå:-)

  SvarSlett
 5. Hei igjen alle sammen!

  Det er fortsatt like fantastisk å lese om alt dere opplever. Kjempegøy!

  Tusen takk for de hyggelige samtalene vi har hatt i det siste. Veldig godt å høre stemmene deres igjen :)
  Og tusen tusen takk for kjempekoselig oppmerksomhet til min bursdag! Jeg blir jo reint rørt jeg :)

  Kos dere videre alle sammen! Gleder oss til neste innlegg og bilder.
  Og forresten så står Oliver og Helena på barnegruppelista for Knatten fra høsten :)

  Klem fra William, Hjarrand og Elin

  SvarSlett
 6. Hei Helena!

  Gratulerer så mye med dagen vennen! Håper du har hatt en minnerik dag full av fest og glede :)

  I barnehagen har vi snakket om at du har bursdag, og Malin og Mari lurte veldig på hvordan du skulle feire bursdagen din. Vi tenkte litt sammen, og fant ut at du kanskje skulle feire på stranda. :) Uansett var vi enige om at du skulle være sammen med noen du er veldig glad i :)

  Håper dere alle sammen har det fortsatt like fantastisk som tidligere!

  Mange bursdagsklemmer fra "lille fetter" William, tante Elin og onkel Hjarrand

  SvarSlett