onsdag 4. februar 2009

01.02.09

31.01.09
Mmmmmm, det er så deilig!!
Vi ligger på Iles Des Saintes som er en fransk øygruppe og utrolig sjarmerende. Små restauranter i smug nede ved vannet og trange gater.
Siden sist jeg skrev har det hendt et litt tragisk tilfelle på English harbour. Den kvelden guttene var ute og moret seg ble en kaptein på en av de større båten skutt og drept. I protest mot hvordan politiet håndterte saken og hendelsen bestemte en god del av de større båtene seg for å dra. Økonomisk får dette helt klart en negativ virkning for havneområdet. Det er også flere båter nå som unngår å dra innom English harbour. Litt synd siden stedene og menneskene der er utrolig flotte!

Den 25. seilte vi til Deshaies på Guadeloupe. Det var omkring her Bengt hadde tenk å forbedre kite kunnskapene sine, men slik ble ikke tilfelle.
Byen der var veldig søt og stille, før vi kom….
Dette er jo også en fransk øy og Deshaies minner faktisk en del om Iles Des Saintes hvor vi ligger nå. Neste dag hadde vi en helt fortreffelig seilas ned til Basse-Terre. Alle koste seg uten å bli syke. Det var bleike vann og så vindstille at vi måtte gå for motor, altså en perfekt seilas ;-)
Bass-Terre er hovedstaden på øyen og bare egnet for å ha et sted å overnatte om dere spør oss. Det er jo så mange andre steder som er så flotte her.
Uansett, her fikk vi lære at det er en generalstreik pågang. Franskmennene hadde slåsskamper utenfor bensinstasjonen for å sikre seg en plass i køen. Stasjonen var nemlig åpen i bare 30 min. Streiken foregår også her på Iles Des Saintes hvor vi ente litt tilfeldig. Det var hit vinden blåste….
Seilende inn mellom disse fine øyene dukket det jo så klart en svensk båt inn i synsfeltet. Det var Jenni og Johan med barna Ville og Eddi om bord. De kapret oss omtrent og de siste dagene har vi hatt gleden av å tilbringe mye tid med dem. Vennskapet startet med at de manglet gass til komfyren og vi var tomme for drikkevann. Vi fikk derfor dele med hverandre :-)
Franskmennene er litt fine, grunnen til at alle streiker er at de sympatiserer med dem som egentlig streiker (Det har noe med sukker å gjøre J ). De er også ganske flinke til å unngå streikereglene, det skal jo ikke være for ubehagelig å streike heller. De har derfor oppe fra ca 0800 -0900 om morgen så folk kan få det mest nødvendigste. Alle forteller deg hvor du kan handle. Det er ingen som skal vite det, men alle vet…
Vi er tomme for kontanter og kort er det bare de færreste butikkene som tar, og de som gjør det er nesten tomme for varer. Det er jo en sjarm med dette og vi lager de merkeligste retter av hva vi har igjen av boksmat, pasta og ris.
Så Pappa, du som sitter med oversikt over økonomien våres, om du er bekymret for at vi plutselige har blitt økonomiske er det ikke tilfelle. Det er bare en streik pågang! :-)

Stella kommer vi til å se litt til fremover også håper vi. Vi har nemlig omtrent samme reiserute.
Tankene går jo ofte tilbake til forrige tur. Det blir fort til at vi sammenliger steder og hendelser fra da. Brian som er vår gode danske venn og som så mange av dere har hørt om, begynte også sitt vennskap med oss ved å bytte goder. Vi manglet karter og han hadde motorproblemer. Slik ble vi avhengige av hverandre og det ble starten på mange flotte opplevelser.

Det er nå i alt tre båter her som vi tilbringer våre late dager med. I går skulle Jenni, Sanne og jeg en tur inn for å se i butikkene. Det ble litt komisk for ingen av oss hadde råd til å handle, vi satte oss derfor ned for å ta en drink på baren isteden.

Nå sitter jeg våt og avkjølt og skriver etter en utrolig flott snorkletur. Jeg fikk så lyst til å skrive og fortelle om hvor flott det er….
Det finnes fisker i alle slags farger og fasonger. Jeg så en så utrolig vakker fisk som var lilla med blå prikker! Hadde jeg funnet en skotskrutete fisk ville jeg ikke blitt overrasket :-)
En morene så jeg også, den var jo ikke så vakker, men skummel og veldig gøy og ha sett.

Om vi får fisk i dag skal vi kose oss og grille på stranden i kveld. Om ikke får vi legge noen bokser på bålet….hihi

…….jada, det ble boksmat på grillen….
Deshaies

Iles Des Saintes

Verdens beste is finnes på Iles Des Saintes.


Oliver leter etter landkrabberEnkelte av oss lever virkelig latmanslivet fullt ut.... Ville og HelenaEddi og OliverGrilling av boksmat og marsmelows
01.02.09
Vi har kommet oss frem til Dominica og ligger her med den samme gjengen fra Iles Des Saintes. Og vi har blitt kjent med ennå flere båter i dag. Vi skal samles alle sammen på stranden i morgen. Noen som trodde det var ensomt å være på langtur???

I går fylte vi alle tanker, bøtter og kar med ferskvann føre vi dro. Ved å betale 20$ (som vi fikk låne av Stella) kunne vi fylle så mye vann vi ville. Det var så deilig og vi (jeg) hadde store planer om å få vasket masser av klær. Lillegutt derimot syntes også det var deilig med ferskvann og han var så fornøyd over på kunne bade i de største baljene. Han hadde riktig nok ikke tenkt så mye på klesvasken for han bæsjet likså godt i begge baljene.


På lørdagen fikk vi si både hei og hade til Gry og Hans Morten. De kom seilende ned fra Guadeloupe til Ile Des Saintes med søsteren til Gry om bord. Hun hadde fått med seg en presang fra Mamma og Pappa!
Tusen takk for både DVD-spiller, bilder og kort!!

8 kommentarer:

 1. Hei på dere alle sammen.....
  Hmmmmm deilig og se at noen tar livet heeeelt med ro;-)
  Uff det var ekkelt og trist på en gang,ang skyte episoden....
  Hmmmmm ja fransk menn er llik seg selv.....
  hehe jeg har laget mye sprøtt inen mat,men grilla boks mat har jeg til gode....Kult:-)
  Ønsker dere fortsatt en flott tur....
  Det er jo en terapi i seg selv og se på bildene. Men en skuffende påminnelse,når jeg ser ut.
  I dag er det -2.9 her og en god del snø....
  Så nyt det,mens dere kan....
  Klem Hanne og gutta....

  SvarSlett
 2. Hej på er! Nu har vi skrattat lite åt bilder och texter på er blogg. Du e rolig(göj eller hur det nu kan stavas...) Vibeke! VIll bara meddela att vi går från Martinique Fort-de France nu, kl. 13.30 på Lördagen. VI orkar inte med strejkarna längre;-) Passa på att handla före 12 på dagarna, då finns det en chans att affärerna är öppna... Vi styr mot Rodney Bay St. Lucia. Vi behöver båtaffärer (island waterworld) som finns där! Hoppas att ni kommer efter snart? VI kommer att stanna på St. Lucia i en vecka. Har tänkt hika på petit piton etc. Kom snart, -Vi saknar er! Kramar Stella!

  SvarSlett
 3. Hei på dere alle fem!
  Jammen er det moro å lese skildringene dne, du skriver godt og innlevelsesrikt fra turen deres, Vibeke!
  Måtte flire når jeg så O sin sovepositur, snakk om å nyte livet da!

  Her i Sjuvenga går vinteren sin vante gang. De siste dagene har det vært nydelig vintervær. Snøfallet på fredag og lørdag la seg som nydelig dun på eksisterende skare-snø, og sol fra klarblå himmel gir energi.
  Ungene er ute fra tidlig morgen til sene kvelden. De aker, sparker og går på ski. Slikt jeg husker mine vintre fra jeg var liten.
  Akkurat nå er Gubben og de to store ute i løypa, det er kjørt opp løyper fra inngangsdøra vår, til ut på tuppen av øya. Det er skikkelig digg!
  Og scooteren tok en ekstra runde utpå jordet her, slik at ungene har egen liten rundløype. Det er stas!
  Nede på vannet er det is, så gubben og ungene har tatt med seg lyskaster og stått på skøyter etter mørkets frembrudd.
  I dag var det såpass vindstille og "bare" -4, så vi har trillet til skolen og hentet skolejenta vår.
  Til uka er det vinterferie, da håper jeg at været og føret holder seg like fint, slik at ungene får flere gode vinterminner.
  Dere er dypt savnet innimellom, og det snakkes stadig om hva som skal gjøre når der kommer hjem! Først på lista er sykketur ti Veierland:-)
  Vi snakkes snart! Mange klemmer fra Torill.

  SvarSlett
 4. Ville bare informere dere om at det var -18 grader her i dag da jeg stod opp... Brrrr.
  Når kunne vi komme sa du? Hehe...

  SvarSlett
 5. Hei Theodor!
  Jeg savner deg!
  Håper du har det fint.
  Jeg gleder meg til du kommer hjem.
  Nå har vi vinterferie, og det er masse snø her. VI går på ski.
  Mange klemmer fra Iselin!

  SvarSlett
 6. Hei alle sammen!
  Så er vår "Jorden rundt-tur" vel gjennomført og vi er hjemme igjen. Det har vært en fantastisk tur. Vi har bl.a.fått oppleve: overgang til oksens år (Ho Chi Minh City, Vietnam), kinesisk nyttårsfeiring (Singapore), nasjonaldagsfyrverkeri (Perth, Australia), operaen "Madama Butterfly" (operahuset i Sidney), busssjåføren/guiden/norgesvennen (Hobart i Tasmania), America's Cup (Auckland, New Zealand), rester etter flom (Nadi, Fiji), de berømte trikkene (San Fransisco) og ikke minst mange hyggelige mennesker over alt.
  Hverdagen har kommet og til helgen reiser vi til fjells. Hyttetaket må måkes (snødybde ca 1 m).
  Vi håper dere fortsetter å nyte livet der borte. Det er så flotte bilder og skildringer som Vibeke legger ut. Ingen tvil om at paradiset - det er der det går an å ha det sånn som dere. Åsså så flink Helena har blitt til å svømme, da! Og Theodor på vannski! Klarer han det med bare en ski nå? Oliver blir så stor og har lært å slappe av, ingen tvil om det - sove på tvers med hodet ned!
  Vi savner dere veldig. Kjempeklem til dere alle sammen fra oss i nummer 94

  SvarSlett
 7. Hej på er! Hoppas ni är i Bequia och att överseglingen gick fint! VI njöt av vår segling, 11,4 läste vi av på loggen!, med två rev och halva genuan, det riste och fräste om Stella som klarade sig utmärkt i vågorna, hoppas ni hade det lika bra!? Vi blir kvar här i väntan på måndag så customs öppnar o vi kan få ut lattorna. VI ser fram emot att träffas snart igen, det var otroligt flott att hänga på the reef, silversurfa lite, köpa t-shirt, hänga på egen strand och leta snäckor, för att inte tala om njuta av grillad tonfisk, vitt vin, och irishcoffee i sittbrunnen på Theo-Stella katamaranen! Mera sånt! Kramar Stella

  SvarSlett
 8. Her kommer en bamseklem fra meg!
  Takk for hilsenen, Vibeke! Det er så godt å høre fra deg, at du/dere har det bra! Og at du savner meg litt... hehe:-D
  I går hadde vi en fantastisk fin solskinnsdag. Gikk tur i tre timer, og nøt de små solstålene som varmer et vinterblekt kinn.
  Jeg trillet forbi huset deres, det er så tomt å trist å gå forbi der når ikke det er dere som bor der akkurat nå. Snakket med et par i familien deres og noen naboer, de følger alle med på bloggen og reisen deres. Så her er det dere som er det store samtaleemnet! Hehe.
  Iselin venter og venter på pakke fra Theodor, den har ikke kommet ennå. Avtalen er at hvis den ikke kommer i løpet av uka, skal jeg røpe litt av hva den inneholder. Vi satser på at den dukker opp ganske snart. Theodor gjorde en trist og sur lørdag om til en solskinnslørdag ved å sende tekstmelding til Isse, det var moro å se en prepubertiell 9åring snu fra -10 til +10 på et minutt. Haha. Hun er begynt å bli en liten ung dame, med masse tanker, meninger og følelser i full vigør.
  Niko er klar for skolen, han blir så stor fin gutt. Spent på hva skolehverdagen vil bringe frem i han, og gi han.
  Linnea er snill og blid, dagen lang. Men, vilje har hun! Og jeg er imponert over at en så liten kropp kan være så bestemt når det er noe hun vil ha tak i , eller ikke vil.. hehe. Hun blir nok en bortskjemt liten attpåklatt... bortskjemt på oppmerksomhet og kjærlighet.
  Linnea har hatt sin første sykdom, hun fikk fber og infeksjon, som viste seg å være halsbetennelse. Etter et besøk på barneavdelingen og antibiotika ble hun like fin igjen. Hun rakk å smitte Storesøskna sine, så de har hanglet et par dager nå, håper det går fort over.
  Nå entrer vi snart mars, og det snur for opholdet deres, da har dere vært lenger borte enn det er igjen før dere kommer hjem!

  Vi har planlagt grillinger, sene sommerkvelder, badeturer, hytteturer og sykkelturer nok for hele sommeren, så dere skal få nok å gjøre når dere kommer hjem! Hihi.
  Det er rart å ikke ha deg i nærheten, Vibeke! *snufs* :-D
  Klem til deg, vennen.

  SvarSlett