onsdag 21. januar 2009

22.01.09

Nå har jeg kommet meg hjem til båten etter en jentetur på "byn" med Gry. Det var ikke bare lett å finne frem til riktig båt i dette mørket etter noen øl.
Det høres kansje ut som om jeg er ute støtt og stadig, men slik er det ikke. Det går på tur og i morgen er det guttene som skal få kose seg. Tiden går og det ser ut til at våres veier skilles om ikke så alt for mange dagene. Vi drar litt lengere syd og mest sannsynlig treffes vi igjen på slutten av turen, om ikke før.

En av de første dagene her ble vi kjent med tre båter fra sør Afrika. De var utrolig hyggelige og det ble grilling på stranden med stort og smått på lørdagen. På Søndagen klatret vi opp til en utsiktpost (du kan også ta taxi, men det er jo ikke noe gøy...) Det heter Shirly Hights og der serverer de grillmat på lokaltvis og musikken er levende steel band. Stemningen der er til å ta og føle på. Helena fikk endelig drømmen sin oppfyllt (å danse etter steel band) og Oliver snurret seg rundt og rundt med hendene over hodet. Han så ut som den fødte ballerina og fikk sin del av kommentarer og oppmerksomhet. Det var så hyggelig den kvelden at selv om vi hadde tenkt å ta stien ned, ble det taxi siden mørket og kvelden kom så overraskende på oss. Det er jo aldri godt å vite når den kvelden har tenkt å stikke nesa frem.....:-)

Her om dagen kjøpte vi et par vannski til Theodor. Dere kan tro det var en som gikk av hengslene...
Det var på med skia og ut å kjøre før vi fikk summa oss. Han tok utfordringen med glans og sto i løpet av et par forsøk. Det som var så hyggelig var at nabobåtene fulgte så godt med. Vår nye venner stå og klappet og jublet for Theodor når han kjørte forbi. Er ikke det flott !
Han var så stolt og neste dag var det av med barnesikring og det som var. Nå står han som en prest og drømmen er å klare å stå på en ski, det er jo godt å ha noe å strekke seg etter....

Våres nærmeste nabo er en norsk båt som består av Bjørn og Benedikte. De er to veldgi hyggelig mennesker midt i livet. Og våres andre nabo er Richard, en enslig amerikaner. Det var han som tok oss svømede imot første dagen og det er alltid hyggelig med en mottagelse. En må bare passe seg litt for å be han opp i båten, han har nemlig en vane for å svømme naturell.....

Vi begynner å bli litt rastløse og snart så kaller Guadeloupe. Der håper Bengt på et litt mer vellykket kiteforsøk enn på Berbuda før vi drar videre.

Vi venter egentlig på et svar fra et shipping selskap i St. John. Om prisen passer inn i budsjette er det en ting mindre å tenkt på.

Båten forresten er reine drømmen. Vi kan bruke toalettet ( luksus, men kjekt å ha...) vannpumpa til motoren er byttet, så vi slipper å øse samtidig som vi kjører og vi har fått nytt kjøleagregat slik at vi kan spise litt annet enn bare boksmat:-) Det var bare det at kjøleboksen var så stor at vi ikke hadde nok watt på batteriene til å drive den, så slik kom vindmølla ombord og den er en veldig god venn å ha!!

Sov godt alle sammen, eller dere er vel på jobb de fleste av dere nå......foruten om Paul da, han er vel ferdig for dagen allerede..hihi

3 kommentarer:

 1. Kan tenke meg Theodor er i ekstase, nå som han kan stå på vannski. Han klarer nok en fot også, innen dere skal hjem igjen.
  Her er det annen type ski som er på bena. Det er 20-30 cm snø, og ungene er ute å lager snøhuler, står på ski og aker. Det er tross alt litt sjarm med snøen også, selv om jeg ønsker meg vår, sol og varme.
  God å lese at du nyter tiden der nede, og er ute å koser dere.
  Stor klem til dere alle!

  SvarSlett
 2. Hei du/ dere....

  Takker for hilsen.

  Har lest og sett mye på sol sommer varme og hav,som er blått.....
  Ønsker dere også et godt nytt år,og takker for det gamle.
  Hehe morro da med vannski....
  Her snør det og snør.
  Men vinnteren brukes flittig.....ski og aking,og trening....med og måke....

  Kos dere videre.Klem Hanne....

  SvarSlett
 3. Hei alle sammen!

  ...og gratulerer med 2 års dagen lille gutt, som plutselig ikke er så liten lenger Ü

  Tusen takk for hyggelig melding Vibeke, vi synes også at Alma er veldig skjønn!

  Så hyggelig og moro å lese og se på bilder. Geir skryter hver gang han leser det du har skrevet, synes du har en så fin måte å fortelle på (og det synes jeg også :))

  Her hjemme går alt bare bra, men dagene går litt i ett. Alma sover heldigvis godt om natten (så lenge hun får sove på magen min!)...har ikke villet ligge på ryggen. Men i dag har hun vært hos healer og sover i denne stund for første gang på ryggen i rolig vogn. Jeg klarer ikke helt å roe meg når hun sover på magen.

  Mathea er stolt storesøster, utrolig tålmodig og snill. Det detter ut noen gullkorn hver dag, og jeg må passe på å få skrevet det ned.
  Ellers er det full vinter her og det gjør litt vondt å se på de fantastiske bildene med endeløse strender og deilig varme Ü

  Håper dere koser dere like mye som det ser ut på bildene!

  Hils til alle sammen!
  Stor klem fra Alma, Mathea, Geir & Jeanette

  SvarSlett