lørdag 6. desember 2008

06.12.08


I dag er det første lørdag i desember og vi har vært i Road Town for å se på juleparaden, som var en lang gate med boder. De solgte stort sett stæsj og selvfølgelig var det steelband som spilte julesanger. Oliver fikk sin første bok på spansk fra en av disse bodene. Julestemningen var ikke helt til å føle på, men opplevelsen var hyggelig. Før vi tok taxi tilbake til Theo stoppet vi og spiste Karibisk fastfood. Det var så godt med sparribbs og kylling rett fra grillen, eller skal jeg si rett fra gata. Det var nok ikke lenge siden de levde og de sprader jo rundt overalt....
Uansett, ungene spiste mer enn godt!
I går var en rolig dag. Barna og jeg var bedt over til Galadriel (båten til familien Søvik) på juleverksted. Da jeg fortalte Theodor og Helena hva vi skulle svarte Helena " er det jul nå?".
Og slik begynte julen for oss....

04.12.08 derimot skjedde det litt. Vi bestemte oss for å bade med delfiner!!!
Det er vist bare noen få steder det er mulig og en opplevelse du får bare en gang i livet, sier dem. Så vi tok dem på ordet og brukte en dollar eller to....
Mr Bengt-dyregod filmet mens Theodor, Helena og jeg var i vannet. Ja, dere leste riktig! Helena (som slekter på sin far) var i vannet med flere delfiner svømmende rundt. Hun var nok ikke den ivrigste gjesten de har hatt, men nok til at mor ble imponert. Theodor derimot var den første ut og både nusset og fikk en tur hengende på delfinen sammen med meg. Det var virkelig stort og gøy å være med på for store og små.
Når vi først var på de kanter så dro vi inn til Road Town for å hamstre billig mat og dra til legen med Oliver. Et par dager tidligere klødde han veldig i øynene og jeg trodde han var alergisk mot noe. Dagen etter hadde han øyekatar og jeg tok for gitt det var derfor han klødde. Turen gikk derfor til øynelegen hvor det viste seg at han hadde både en allergisk reaksjon mot noe vi ennå ikke vet og øyekatar. Han tar derimot livet like med ro og smiler søtt (foruten rett før leggetid og det klør som verst).
Hun med laktoseinntoleranse derimot, lever livet. Det er nemlig lite melk i maten her og det beste av alt er at hun tåler isen (mener hun).

Denne første uken på "ferie" har flydd fort. Jeg er stort sett alenemor på ferie med tre barn og Bengt har blitt fulltids mekaniker. Han begynte i skrubben og vi endet opp med et stk fungerende toalett og 200$ fattigere. Siden ble han oppgradert til å fikse motoren, som han har fått i orden i dag, så HURRA!!! Nå har vi både do og fungerende motor (som også betyr at vi da har strøm). Nå gjenstår det bare å reparere kjøleren og kjøpe en liten dinghy. Så fort vi får en liten båt legger vi oss for anker. Dette er ikke stedet for lavbudsjett langturseilere!
Planen er å dra tilbake til Virgin Gorda hvor de har noen utrolige flotte laguner og strender. Deretter setter vi kursen for St. Martin, hvor det ikke er så flott, men de har vist en veldig fin båtbutikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar